Doorgaan naar hoofdcontent

Karel Knus zoekt de grens op - Dag 2

De eerste overnachting met Karel was intens. Ik heb beroerd geslapen, omdat ik toch wel wat angstig was of onze bus niet van zijn plek zou waaien. Het bed is hard en de ruimte wat beperkter dus we hebben beide behoorlijk liggen draaien. 's Ochtends kruipt Nora nog bij ons en proberen we nog wat slaap in te halen, voordat we de dag starten. Het is tenslotte vakantie.
Voordat Nora en ik voor de tweede maal wakker worden vandaag heeft Martin al verse broodjes bij het campingrestaurant gehaald. Nora blij dat ze eindelijk haar Minionvlokken mag eten. 


Na het ontbijt gaat Martin douchen en maak ik de Knussebus weer op orde. We zoeken overal vaste plekken voor om overdadig gezoek naar spullen te voorkomen. Met namen voor kasten als 'De Apotheek' en 'De Bieb' geven we concreet gehoor aan -vooral mijn- drang naar structuur.


We gaan naar Den Burg (waar we Karel naast een andere T3 parkeren) en lopen over de markt waar we groente en komijnen & schapenkaas kopen. De Hollandse Nieuwe moeten we ook proeven, ook Nora. Zij neemt van mijn haring een hapje die ongeveer 1/3 van de vis inhoud. Als Martin aan haar vraagt of ze van hem ook een hapje wilt zegt ze met een oprechte verontwaardiging in haar stem: 'Nee joh, ik lust helemaal geen haring!' 

Op een terras bestellen we wat te drinken, maar nog voordat we goed en wel een slok kunnen nemen besluiten de weergoden dat het wel weer lang genoeg droog is geweest en moeten we ons heil binnen zoeken waar een overheerlijke geur van vers gebakken poffertjes ons welkom heet. Na een harinkje is dit heus een goede keus. Voor Nora en mij in elk geval wel. Als de poffers zijn verorbert en het weer voor 10 minuten droog is, lopen we via de slager waar Martin -eindelijk- zijn lamsrack koopt voor vanavond, terug naar de bus. Er wordt een stop gemaakt bij de plaatselijke supermarkt voor de verdere benodigde proviand.

Hierna waaien we met Karel naar De Cocksdorp en bewonderen de vuurtoren aldaar, we zien een paar duingraspollen aan voor zeehonden (de teleurstelling is groot maar van korte duur) en spelen met de wind door van mijn sjaal een superheldencape te maken en als een malle over het strand te rennen. Als we rustig teruglopen om de vuurtoren van dichtbij te bekijken, moeten we het plan wijzigen en hard rennen. Het regenseizoen breekt weer aan kennelijk. Als we de deur van de bus dichtdoen, barst het goed los en laten we de vuurtoren maar helemaal voor wat hij is.

In Oudeschild bezoeken we een kringloop die bij aankomst alleen kleding blijkt te verkopen. Als de telefoon gaat neemt de dame op met 'De sportschool', voor ons lijkt dit een grap, maar de vriendelijke -zelf wat gezellig gebouwde- vrouw legt ons uit dat ze ook de sportschool runt die boven de kringloop zit. De ironie. 

We eten 's avonds ons maaltje in de bus op en drinken samen -als Nora al ligt te ronken in De Bedstee- nog een wijntje en genieten van een ambachtelijk stukje schapenkaas die Martin met zijn pink omhoog eet. Dit heeft niets met etiquette te maken maar vooral met zijn nieuwe -hij weet nu zeker dat hij scherp is- Opinel mes. Geen gevarendriehoek of hesje, maar gelukkig wel pleisters mee op reis. Datdanweerwel. Ik mag dus even voor bezorgde moeder zuster spelen en we kunnen weer door.

Morgen richting Harlingen, maar eerst zullen we De Bonte Belevenis bezoeken.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Volkswagen T3 Liefhebbers Treffen 2016

Sinds een jaar eigenaar van een Volkswagen T3 1,6 luchtgekoelde benzine camperbus. Een mond vol. En uit het hoofd geleerd.
Ik moet ondanks mijn glow-in-the-dark-blonde coupe toch nog een beetje snugger uit de hoek komen bij zo'n eerste meeting. Vond ik dan. Twijfel of het is gelukt trouwens.
De meeting kwam in mijn vizier doordat ik lid ben van de Nederlandse T3 community op Facebook. Na een jaar was ik benieuwd naar de 3d versie van al die profielfoto's
Een kleine 5 uur deden we over de rit van Vlaardingen naar Veendam. Een Treffen is leuk. De TT in Assen is leuk. De A28 vond het minder tof. De reis terug reden we in een kleine drie uur en werden we vergezeld door alle motorrijders vanaf de TT en werden wij -evenals de motoren- vanaf de berm en bruggen toegewuifd door 'Brommer kiekende lui'. Fantastisch.
Evenals het Treffen. Fantastisch!
Het gebeuren vond plaats in the middle of bubblefuck nowhere... anderen kennen het als Veendam. Het was een heerlijke stek waar ik mij me…

Morgenblond - Quote

De Morgenblond quotes zijn korte statements die jouw dag nét iets mooier, liever, grappiger of diepzinniger maken.

Welke groente kan gezaaid worden in december?

Bij mij gaat er vandaag niets gebeuren in de tuin, behalve kletsen met verjaardagsvisite die de verslaving bij houdt buiten ;-)

Maar voor wie niet jarig is (of wel en juist daarom de tuin in wil vluchten), wat kun je doen in de decembertuin?
Je zou binnen kiemgroenten kunnen zaaien (ja maar ik wilde juist naar buiten!), let er goed op dat er voldoende licht en warmte is. Misschien is het zelfs wel beter om gewoon even lekker niets te doen wat betreft het voorwerk voor de moestuin. Ga gewoon lekker naar de markt of een tuincentrum en koop wat winterplantjes voor in de tuin, steek een houtkacheltje aan, verwarm je met een dikke trui en chocomel en geniet van de decembertuin.

Ik ben heel benieuwd naar jullie tuin of balkon!