Doorgaan naar hoofdcontent

Karel Knus zoekt de grens op - Dag 12

Na het inpakken van de tent met 29°C in de schaduw en het afscheid nemen van alle mensen en dieren, vervolgen we onze reis. Op naar Groede, Zeeland.
Hier gaan we kamperen bij de boer en dat is meteen duidelijk. Een enorme dorsmachine is in de weer om al het graan van het land te oogsten. Het graan voor onze tent blijft gelukkig nog wel even gespaard, want het maakt zo'n vredevol geluid als de wind door de toppen waait.


De bus begint steeds meer te knarsen en ook het Belgische wegdek draagt niet bij aan de soepelheid van de rit, maar veilig parkeren we een uur of twee na vertrek van Landgoed de Hoevens de Knussebus op de 'overloop' van De Blikken. Het plekje dient als kampeerplek zodra de camping eigenlijk vol zit. De ruimte, het vakantiegevoel en het uitzicht zijn er niet minder om.
Voor de bus op het keurig gekapte gras delen Martin en ik een St. Jan's Roggebiertje -dat we mee brachten uit Alpen- in de Zeeuwse middagzon.


In het dorpje halen we wat boodschappen (zoals krentenbrood, schuddebuikjes en plaatselijke biertjes) en daarna rijden we door naar het strand van Breskens alwaar we mosselen eten. Elke keer dat Martin mosselen eet, proef ik er weer eentje om vervolgens vast te stellen dat ik ze nog steeds niet lust. Nu smaakten ze mij verrassend genoeg ineens heel goed en dus help ik Martin zijn pannetje te klaren, Nora eet van mijn patatjes en kaaskroket en wiebelt daarna onrustig op haar stoel in afwachting van een 'GO' om in het zand te mogen spelen.


De zee heeft voor Nora geen toegevoegde waarde, de zandkastelen om haar heen trekken de aandacht en dus ga ik alleen een duik nemen in de golven. Behalve dat mijn bikini onderhevig is aan de kracht waarmee de zee ze op mij afstuurt, is het heerlijk vertoeven in het zoute water.Moe, gebruind en met een zilte smaak op de lippen rijden we terug.Terug bij de kampeerboerderij vindt Nora al snel weer wat speelkameraadjes bij de glijbaan en werk ik nog wat in mijn Art Journal. We laten ons de lokale biertjes goed smaken en snoezen in de avondzon terwijl de zon langzaam achter de akkers verdwijnt.
Onze vakantie loopt op zijn eind en zittend onder de sterrenhemel en luisteren naar het rustgevende geritsel van de wind in het graan, proberen we elk moment in ons op te sponzen als buffer voor de drukke tijd die ons weer te wachten staat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Volkswagen T3 Liefhebbers Treffen 2016

Sinds een jaar eigenaar van een Volkswagen T3 1,6 luchtgekoelde benzine camperbus. Een mond vol. En uit het hoofd geleerd.
Ik moet ondanks mijn glow-in-the-dark-blonde coupe toch nog een beetje snugger uit de hoek komen bij zo'n eerste meeting. Vond ik dan. Twijfel of het is gelukt trouwens.
De meeting kwam in mijn vizier doordat ik lid ben van de Nederlandse T3 community op Facebook. Na een jaar was ik benieuwd naar de 3d versie van al die profielfoto's
Een kleine 5 uur deden we over de rit van Vlaardingen naar Veendam. Een Treffen is leuk. De TT in Assen is leuk. De A28 vond het minder tof. De reis terug reden we in een kleine drie uur en werden we vergezeld door alle motorrijders vanaf de TT en werden wij -evenals de motoren- vanaf de berm en bruggen toegewuifd door 'Brommer kiekende lui'. Fantastisch.
Evenals het Treffen. Fantastisch!
Het gebeuren vond plaats in the middle of bubblefuck nowhere... anderen kennen het als Veendam. Het was een heerlijke stek waar ik mij me…

Kutkanker

Een beginzin en de timer op 9 minuten. Negen minuten om ongeremd te schrijven zonder mijzelf te bekritiseren. De pen moet blijven gaan tot de wekker gaat. Zonder edit (behalve wat tussenruimte om de leesbaarheid te vergroten) is dit het resultaat.
'Ik heb gedroomd dat...' Ik heb gedroomd dat er een engel kwam die oma wilde meenemen. Haar hoofd is stuk en hij wil haar meenemen naar de wereld van minder pijn. Van mij mag die engel optieven. Niet omdat ik wil dat oma pijn lijdt, maar ik kan het zelf nog niet verdragen om haar niet meer op te kunnen zoeken. Dat knielen op een bed violen mag voor mij nog wel 20 jaar uitgesteld worden.  Ik wil nog praten over opa en over hoe bot hij was.  En luidruchtig. En over hoe we hem missen.
Maar oma heeft geen 20 jaar, oma heeft nog hooguit zes maanden zei de engel.
Het gebrek aan vleugels en zijn naamkaartje op de borst doen mij ontwaken en planten mij in de wereld der wetenschap en medicijnen.
Kutengel Kutdokter Kutkanker
Ik wil oma nog aaie…

Welke groente kan gezaaid worden in november?

Ook in deze -naar mijn mening verder altijd wat saaie maand- kan je vast een beetje met je tuintje bezig zijn.  Hoe?

Door binnen kiemgroenten te zaaien. Buiten in de koude bak kan veldsla worden gezaaid. Het is niet veel, maar de natuur is uiteraard in rust. Misschien zou ik dat ritme ook wat meer moeten volgen!
Is jouw tuin ook zo'n dorre ellende? Of groeien er hier en daar eigenwijze gekleurde blijdschapjes? Show me! #needit