Doorgaan naar hoofdcontent

Karel Knus zoekt de grens op - Dag 9

Dag twee op Beringerzand is goed benut door Nora: zwemmen in zowel het buiten als het binnenbad, elke speeltuin en op het springkussen. Ze maakt tientallen kinderen tot haar tijdelijke vriendengroep, terwijl ze haar eigen plan trekt. Georganiseerde activiteiten door het animatieteam laat ze volledig links liggen. Waar andere kinderen fanatiek de ingestudeerde dansjes meedoen, bekijkt Nora welk paard in de draaimolen het liefste eruit ziet en beloond wordt met haar kleuterbillen op zijn zadel.
Martin is met Karel naar de garage, ondertussen liggen op de camping alle zwembaden vol met verhitte campinggasten. De temperatuur is de beste vriend van de plaatselijke cafetaria waar rijen mensen samenkomen voor een koele versnapering en ijs en milkshakes uitverkocht raken.

Aan het einde van de dag vraagt Nora huilend of ze naar bed mag. Weer heerlijk in de eigen cabine met alle knuffels om haar heen.Martin en ik spelen ons vierde potje schaak en we eindigen in remise met zijn koning en pion en mijn koning en dame. Niet slecht vind ik (vanuit mijn perspectief dan).


Het is vandaag fijn slapengaan nu we weten dat Karel niks ernstigs mankeert. Alleen wat rubbers om de schakelstang die vervangen moeten worden wat volgens de Limburgse monteur van garage Hendriks -ooit pech in Panningen ga daarheen- met idem accent 'veur noa de vekansie' is. De vriendelijke monteur is eerst met Martin een rondje gaan rijden en na de rit werd het vermoeden -met de bus inmiddels op de brug- van deze meneer bevestigd: de ontrubberde schakelstang die door het chassis loopt is de boosdoener van het geluid. Kosten voor deze opluchtende boodschap worden niet gerekend en omdat het voor werkend Limburg nog wat te vroeg is voor bier, trakteert Martin de mannen later op ijs wat hartelijk ontvangen wordt.

Morgen vertrekken we westwaarts richting Alphen in Brabant. Vaals slaan we voor nu over, maar -hee- Panningen is ook Limburg.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Volkswagen T3 Liefhebbers Treffen 2016

Sinds een jaar eigenaar van een Volkswagen T3 1,6 luchtgekoelde benzine camperbus. Een mond vol. En uit het hoofd geleerd.
Ik moet ondanks mijn glow-in-the-dark-blonde coupe toch nog een beetje snugger uit de hoek komen bij zo'n eerste meeting. Vond ik dan. Twijfel of het is gelukt trouwens.
De meeting kwam in mijn vizier doordat ik lid ben van de Nederlandse T3 community op Facebook. Na een jaar was ik benieuwd naar de 3d versie van al die profielfoto's
Een kleine 5 uur deden we over de rit van Vlaardingen naar Veendam. Een Treffen is leuk. De TT in Assen is leuk. De A28 vond het minder tof. De reis terug reden we in een kleine drie uur en werden we vergezeld door alle motorrijders vanaf de TT en werden wij -evenals de motoren- vanaf de berm en bruggen toegewuifd door 'Brommer kiekende lui'. Fantastisch.
Evenals het Treffen. Fantastisch!
Het gebeuren vond plaats in the middle of bubblefuck nowhere... anderen kennen het als Veendam. Het was een heerlijke stek waar ik mij me…

Kutkanker

Een beginzin en de timer op 9 minuten. Negen minuten om ongeremd te schrijven zonder mijzelf te bekritiseren. De pen moet blijven gaan tot de wekker gaat. Zonder edit (behalve wat tussenruimte om de leesbaarheid te vergroten) is dit het resultaat.
'Ik heb gedroomd dat...' Ik heb gedroomd dat er een engel kwam die oma wilde meenemen. Haar hoofd is stuk en hij wil haar meenemen naar de wereld van minder pijn. Van mij mag die engel optieven. Niet omdat ik wil dat oma pijn lijdt, maar ik kan het zelf nog niet verdragen om haar niet meer op te kunnen zoeken. Dat knielen op een bed violen mag voor mij nog wel 20 jaar uitgesteld worden.  Ik wil nog praten over opa en over hoe bot hij was.  En luidruchtig. En over hoe we hem missen.
Maar oma heeft geen 20 jaar, oma heeft nog hooguit zes maanden zei de engel.
Het gebrek aan vleugels en zijn naamkaartje op de borst doen mij ontwaken en planten mij in de wereld der wetenschap en medicijnen.
Kutengel Kutdokter Kutkanker
Ik wil oma nog aaie…

Welke groente kan gezaaid worden in november?

Ook in deze -naar mijn mening verder altijd wat saaie maand- kan je vast een beetje met je tuintje bezig zijn.  Hoe?

Door binnen kiemgroenten te zaaien. Buiten in de koude bak kan veldsla worden gezaaid. Het is niet veel, maar de natuur is uiteraard in rust. Misschien zou ik dat ritme ook wat meer moeten volgen!
Is jouw tuin ook zo'n dorre ellende? Of groeien er hier en daar eigenwijze gekleurde blijdschapjes? Show me! #needit