Doorgaan naar hoofdcontent

Post voor...


Een pocket letter voor mijn mama die houdt van rozen & vlinders. En wat vind je van de waxstempel? Dat maakt het toch helemaal af!
Natuurlijk stopte ik er nog meer persoonlijke aandacht in...


De achtergrond die ik hier maakte was een tabblad uit Flow magazine. Ik sneed hem in 9 delen.
Elk vakje is 6,5 x 9 cm.

Intense liefde meet niet, het geeft alleen

Deze quote komt ook uit Flow. Het hoort bij de 365 dagen kalender die je tegen het einde van het jaar in het magazine krijgt.

De gekleurde vlinders knipte ik uit Happinez. De donkere vlinders ook, maar hiervoor gebruikte ik de vlinder punch van Stampin' Up!

De brief kan natuurlijk niet ontbreken. Ik scheurde de randen van een wit blaadje, omdat niet alles altijd perfect hoeft te zijn om charme te hebben en met open armen ontvangen te kunnen worden.

De vlinder telt geen maanden doch momenten. En heeft tijd genoeg. Uit Happinez 

Slaaplekker thee, omdat mijn mama wel wat nachtrust kan gebruiken.

De geurchip is Tobacco Leaf
van Scentchips

De knijpertjes zijn voor houvast, omdat er soms (te)veel gevraagd wordt van een moeder en zij wel wat extra steun kan gebruiken.

Ouders horen in kinderogen onfeilbaar te zijn. Het parcours dient foutloos te worden afgelegd. En het is ongelooflijk hoe lang je in verhouding tot je moeder en vader kind blijft. Vol verwachting, onredelijk veeleisend. 

En weetje, moeders zijn ook nét mensen. Ze doen ook maar wat en hopen op een goede uitkomst. En soms vergeten we onze moeder voldoende te waarderen. Soms is het nodig om eerst zelf de moederschoenen aan te hebben.


Mijn mama is lief.
Ik hou van mijn mama.

Reacties

 1. Ik geniet nog (bijna) elke dag, een glimlach, van je pocket letter hangend aan de lamp op mijn knutselkamer.
  Dus, nog steeds, dank je wel hiervoor.
  Ik ook van jou!
  Liefs mamma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geniet nog (bijna) elke dag, een glimlach, van je pocket letter hangend aan de lamp op mijn knutselkamer.
  Dus, nog steeds, dank je wel hiervoor.
  Ik ook van jou!
  Liefs mamma

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Volkswagen T3 Liefhebbers Treffen 2016

Sinds een jaar eigenaar van een Volkswagen T3 1,6 luchtgekoelde benzine camperbus. Een mond vol. En uit het hoofd geleerd.
Ik moet ondanks mijn glow-in-the-dark-blonde coupe toch nog een beetje snugger uit de hoek komen bij zo'n eerste meeting. Vond ik dan. Twijfel of het is gelukt trouwens.
De meeting kwam in mijn vizier doordat ik lid ben van de Nederlandse T3 community op Facebook. Na een jaar was ik benieuwd naar de 3d versie van al die profielfoto's
Een kleine 5 uur deden we over de rit van Vlaardingen naar Veendam. Een Treffen is leuk. De TT in Assen is leuk. De A28 vond het minder tof. De reis terug reden we in een kleine drie uur en werden we vergezeld door alle motorrijders vanaf de TT en werden wij -evenals de motoren- vanaf de berm en bruggen toegewuifd door 'Brommer kiekende lui'. Fantastisch.
Evenals het Treffen. Fantastisch!
Het gebeuren vond plaats in the middle of bubblefuck nowhere... anderen kennen het als Veendam. Het was een heerlijke stek waar ik mij me…

Kutkanker

Een beginzin en de timer op 9 minuten. Negen minuten om ongeremd te schrijven zonder mijzelf te bekritiseren. De pen moet blijven gaan tot de wekker gaat. Zonder edit (behalve wat tussenruimte om de leesbaarheid te vergroten) is dit het resultaat.
'Ik heb gedroomd dat...' Ik heb gedroomd dat er een engel kwam die oma wilde meenemen. Haar hoofd is stuk en hij wil haar meenemen naar de wereld van minder pijn. Van mij mag die engel optieven. Niet omdat ik wil dat oma pijn lijdt, maar ik kan het zelf nog niet verdragen om haar niet meer op te kunnen zoeken. Dat knielen op een bed violen mag voor mij nog wel 20 jaar uitgesteld worden.  Ik wil nog praten over opa en over hoe bot hij was.  En luidruchtig. En over hoe we hem missen.
Maar oma heeft geen 20 jaar, oma heeft nog hooguit zes maanden zei de engel.
Het gebrek aan vleugels en zijn naamkaartje op de borst doen mij ontwaken en planten mij in de wereld der wetenschap en medicijnen.
Kutengel Kutdokter Kutkanker
Ik wil oma nog aaie…

Welke groente kan gezaaid worden in november?

Ook in deze -naar mijn mening verder altijd wat saaie maand- kan je vast een beetje met je tuintje bezig zijn.  Hoe?

Door binnen kiemgroenten te zaaien. Buiten in de koude bak kan veldsla worden gezaaid. Het is niet veel, maar de natuur is uiteraard in rust. Misschien zou ik dat ritme ook wat meer moeten volgen!
Is jouw tuin ook zo'n dorre ellende? Of groeien er hier en daar eigenwijze gekleurde blijdschapjes? Show me! #needit