Doorgaan naar hoofdcontent

Twee vrouwen gevonden in het water

Morgenblond - DIY - Aquarel Met veel water, een aquareldoos, een paar kwasten en veel fantasie, toverde ik de vriendschap van mij en mijn Liefste Vriendin op papier met als titel:

Normal People Worry Me

Via een cursus van Bloknote Academy ging ik aan de slag met aquarel. Een echte aanrader, want je kan heerlijk kliederen terwijl je eindresultaat daar eigenlijk alleen maar leuker van wordt. Je kan hiervoor een duur merk gebruiken, maar als je het eens wilt uitproberen zou ik gewoon een doosje waterverf gebruiken die je nog van jezelf van vroeger of van je kinderen hebt slingeren. Als het bevalt kan je altijd nog los gaan op merken zoals Winsor & Newton en aanverwanten.

Morgenblond - DIY - AquarelMorgenblond - DIY - Aquarel
Morgenblond - DIY - Aquarel Je uitleven met waterverf op een poppetje die een enorme bos rood krullend haar moet krijgen is best bevrijdend :-)

Eerst de boel insmeren met schoon water en daarna de verf erop druppelen. De magie doet de rest.

Dat de V&D nog even tijdelijk open ging en alles grof in de uitverkoop had, was een leuke meevaller. Deze aquarelbox van Talens tikte ik voor nog geen tweeënhalve euro op de kop!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Volkswagen T3 Liefhebbers Treffen 2016

Sinds een jaar eigenaar van een Volkswagen T3 1,6 luchtgekoelde benzine camperbus. Een mond vol. En uit het hoofd geleerd.
Ik moet ondanks mijn glow-in-the-dark-blonde coupe toch nog een beetje snugger uit de hoek komen bij zo'n eerste meeting. Vond ik dan. Twijfel of het is gelukt trouwens.
De meeting kwam in mijn vizier doordat ik lid ben van de Nederlandse T3 community op Facebook. Na een jaar was ik benieuwd naar de 3d versie van al die profielfoto's
Een kleine 5 uur deden we over de rit van Vlaardingen naar Veendam. Een Treffen is leuk. De TT in Assen is leuk. De A28 vond het minder tof. De reis terug reden we in een kleine drie uur en werden we vergezeld door alle motorrijders vanaf de TT en werden wij -evenals de motoren- vanaf de berm en bruggen toegewuifd door 'Brommer kiekende lui'. Fantastisch.
Evenals het Treffen. Fantastisch!
Het gebeuren vond plaats in the middle of bubblefuck nowhere... anderen kennen het als Veendam. Het was een heerlijke stek waar ik mij me…

Kutkanker

Een beginzin en de timer op 9 minuten. Negen minuten om ongeremd te schrijven zonder mijzelf te bekritiseren. De pen moet blijven gaan tot de wekker gaat. Zonder edit (behalve wat tussenruimte om de leesbaarheid te vergroten) is dit het resultaat.
'Ik heb gedroomd dat...' Ik heb gedroomd dat er een engel kwam die oma wilde meenemen. Haar hoofd is stuk en hij wil haar meenemen naar de wereld van minder pijn. Van mij mag die engel optieven. Niet omdat ik wil dat oma pijn lijdt, maar ik kan het zelf nog niet verdragen om haar niet meer op te kunnen zoeken. Dat knielen op een bed violen mag voor mij nog wel 20 jaar uitgesteld worden.  Ik wil nog praten over opa en over hoe bot hij was.  En luidruchtig. En over hoe we hem missen.
Maar oma heeft geen 20 jaar, oma heeft nog hooguit zes maanden zei de engel.
Het gebrek aan vleugels en zijn naamkaartje op de borst doen mij ontwaken en planten mij in de wereld der wetenschap en medicijnen.
Kutengel Kutdokter Kutkanker
Ik wil oma nog aaie…

Welke groente kan gezaaid worden in november?

Ook in deze -naar mijn mening verder altijd wat saaie maand- kan je vast een beetje met je tuintje bezig zijn.  Hoe?

Door binnen kiemgroenten te zaaien. Buiten in de koude bak kan veldsla worden gezaaid. Het is niet veel, maar de natuur is uiteraard in rust. Misschien zou ik dat ritme ook wat meer moeten volgen!
Is jouw tuin ook zo'n dorre ellende? Of groeien er hier en daar eigenwijze gekleurde blijdschapjes? Show me! #needit