Doorgaan naar hoofdcontent

Jezelf stempelen


Hoe kun je een stempel maken van je eigen foto?

Dat zal ik je vertellen, het is eigenlijk heel eenvoudig, van een snel gemaakte foto van mijzelf maakte ik er namelijk eentje.
Handig om bijvoorbeeld te gebruiken om voorin een boek te zetten dat ik wil uitlenen.
Een exlibris stempel dus.

Stappenplan

1. Zorg dat je een foto van jezelf neemt waar jouw typische kenmerken duidelijk naar voren komen.     Soms zie je dit pas als je de foto in zwart wit zet.

2. Zet met een fotoprogamma zoals GIMP (gratis) de foto om in zwartwit. Pas het contrast aan en print de foto op pasfotoformaat uit.

3. Alles wat zwart was trek je over met een potlood en daarna leg je het blaadje op een gum en wrijft er stevig overheen met de achterkant van een guts. 
4. Alles wat wit blijft haal je weg en dan is dit het resultaat, jouw persoonlijke fotostempel!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Volkswagen T3 Liefhebbers Treffen 2016

Sinds een jaar eigenaar van een Volkswagen T3 1,6 luchtgekoelde benzine camperbus. Een mond vol. En uit het hoofd geleerd.
Ik moet ondanks mijn glow-in-the-dark-blonde coupe toch nog een beetje snugger uit de hoek komen bij zo'n eerste meeting. Vond ik dan. Twijfel of het is gelukt trouwens.
De meeting kwam in mijn vizier doordat ik lid ben van de Nederlandse T3 community op Facebook. Na een jaar was ik benieuwd naar de 3d versie van al die profielfoto's
Een kleine 5 uur deden we over de rit van Vlaardingen naar Veendam. Een Treffen is leuk. De TT in Assen is leuk. De A28 vond het minder tof. De reis terug reden we in een kleine drie uur en werden we vergezeld door alle motorrijders vanaf de TT en werden wij -evenals de motoren- vanaf de berm en bruggen toegewuifd door 'Brommer kiekende lui'. Fantastisch.
Evenals het Treffen. Fantastisch!
Het gebeuren vond plaats in the middle of bubblefuck nowhere... anderen kennen het als Veendam. Het was een heerlijke stek waar ik mij me…

Morgenblond - Quote

De Morgenblond quotes zijn korte statements die jouw dag nét iets mooier, liever, grappiger of diepzinniger maken.

Welke groente kan gezaaid worden in december?

Bij mij gaat er vandaag niets gebeuren in de tuin, behalve kletsen met verjaardagsvisite die de verslaving bij houdt buiten ;-)

Maar voor wie niet jarig is (of wel en juist daarom de tuin in wil vluchten), wat kun je doen in de decembertuin?
Je zou binnen kiemgroenten kunnen zaaien (ja maar ik wilde juist naar buiten!), let er goed op dat er voldoende licht en warmte is. Misschien is het zelfs wel beter om gewoon even lekker niets te doen wat betreft het voorwerk voor de moestuin. Ga gewoon lekker naar de markt of een tuincentrum en koop wat winterplantjes voor in de tuin, steek een houtkacheltje aan, verwarm je met een dikke trui en chocomel en geniet van de decembertuin.

Ik ben heel benieuwd naar jullie tuin of balkon!