Doorgaan naar hoofdcontent

Jezelf stempelen


Hoe kun je een stempel maken van je eigen foto?

Dat zal ik je vertellen, het is eigenlijk heel eenvoudig, van een snel gemaakte foto van mijzelf maakte ik er namelijk eentje.
Handig om bijvoorbeeld te gebruiken om voorin een boek te zetten dat ik wil uitlenen.
Een exlibris stempel dus.

Stappenplan

1. Zorg dat je een foto van jezelf neemt waar jouw typische kenmerken duidelijk naar voren komen.     Soms zie je dit pas als je de foto in zwart wit zet.

2. Zet met een fotoprogamma zoals GIMP (gratis) de foto om in zwartwit. Pas het contrast aan en print de foto op pasfotoformaat uit.

3. Alles wat zwart was trek je over met een potlood en daarna leg je het blaadje op een gum en wrijft er stevig overheen met de achterkant van een guts. 
4. Alles wat wit blijft haal je weg en dan is dit het resultaat, jouw persoonlijke fotostempel!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Volkswagen T3 Liefhebbers Treffen 2016

Sinds een jaar eigenaar van een Volkswagen T3 1,6 luchtgekoelde benzine camperbus. Een mond vol. En uit het hoofd geleerd.
Ik moet ondanks mijn glow-in-the-dark-blonde coupe toch nog een beetje snugger uit de hoek komen bij zo'n eerste meeting. Vond ik dan. Twijfel of het is gelukt trouwens.
De meeting kwam in mijn vizier doordat ik lid ben van de Nederlandse T3 community op Facebook. Na een jaar was ik benieuwd naar de 3d versie van al die profielfoto's
Een kleine 5 uur deden we over de rit van Vlaardingen naar Veendam. Een Treffen is leuk. De TT in Assen is leuk. De A28 vond het minder tof. De reis terug reden we in een kleine drie uur en werden we vergezeld door alle motorrijders vanaf de TT en werden wij -evenals de motoren- vanaf de berm en bruggen toegewuifd door 'Brommer kiekende lui'. Fantastisch.
Evenals het Treffen. Fantastisch!
Het gebeuren vond plaats in the middle of bubblefuck nowhere... anderen kennen het als Veendam. Het was een heerlijke stek waar ik mij me…

Morgenblond - Quote

De Morgenblond quotes zijn korte statements die jouw dag nét iets mooier, liever, grappiger of diepzinniger maken.

Morgenblond - Quote

De Morgenblond quotes zijn korte statements die jouw dag nét iets mooier, liever, grappiger of diepzinniger maken.