Doorgaan naar hoofdcontent

Sereniteit


Sereniteit is het woord dat in mijn gedachten rond zwierf. Dit is het resultaat. Het hoeft geen anatomisch correct kunstwerk te worden, maar daag jezelf wel uit om de rust over te brengen.

Dit is hoe ik dat heb aangepakt.

Het gezicht
Morgenblond - DIY - Art Journal
 1. Eerst tekende ik een ovaal met een 2B potlood. Deze is zacht en makkelijk uit te gummen als je je basisvorm wilt aanpassen.
 2. De ovaal deelde ik horizontaal in twee.
 3. De ogen, neus en mond komen dan in het onderste deel van het ovaal.
 4. Gebruik 1 kleur en maak deze donkerder met zwart of lichter met wit. Hierdoor ontstaan allerlei tinten die je in het gezicht kunt gebruiken om diepte te geven.
 5. Beeld je in dat er een kaarsje op het gezicht schijnt.
 6. Het donker (vooral aan de linkerzijde) komt aan de rand van het gezicht en de nek, onder de wenkbrauwen, aan de zijkant van de neus en op de bovenlip.
 7. Het lichte (vooral aan de rechterzijde) komt op het voorhoofd en de kin, onder de ogen bovenop de neus en op de onderlip.
 8. Laat de tinten in elkaar overvloeien voor een realistischer beeld.
Morgenblond - DIY - Art Journal

Morgenblond - DIY - Art Journal De achtergrond

 1. Kies zachte pasteltinten verf of wateroplosbaar krijt.
 2. Teken op gevoel vlakken en strepen.
 3. Neem een waterbrush (dat is een penseel met een waterreservoir) of gewoon penseel en maak je hele achtergrond nat, zodat de kleuren in elkaar zullen overvloeien.
Je kunt een Boeddistische quote opzoeken op Pinterest of -zoals ik heb gedaan- een eigen wens opschrijven.

Wat hebben jullie voor wensen op dit vlak?

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Volkswagen T3 Liefhebbers Treffen 2016

Sinds een jaar eigenaar van een Volkswagen T3 1,6 luchtgekoelde benzine camperbus. Een mond vol. En uit het hoofd geleerd.
Ik moet ondanks mijn glow-in-the-dark-blonde coupe toch nog een beetje snugger uit de hoek komen bij zo'n eerste meeting. Vond ik dan. Twijfel of het is gelukt trouwens.
De meeting kwam in mijn vizier doordat ik lid ben van de Nederlandse T3 community op Facebook. Na een jaar was ik benieuwd naar de 3d versie van al die profielfoto's
Een kleine 5 uur deden we over de rit van Vlaardingen naar Veendam. Een Treffen is leuk. De TT in Assen is leuk. De A28 vond het minder tof. De reis terug reden we in een kleine drie uur en werden we vergezeld door alle motorrijders vanaf de TT en werden wij -evenals de motoren- vanaf de berm en bruggen toegewuifd door 'Brommer kiekende lui'. Fantastisch.
Evenals het Treffen. Fantastisch!
Het gebeuren vond plaats in the middle of bubblefuck nowhere... anderen kennen het als Veendam. Het was een heerlijke stek waar ik mij me…

Morgenblond - Quote

De Morgenblond quotes zijn korte statements die jouw dag nét iets mooier, liever, grappiger of diepzinniger maken.

Welke groente kan gezaaid worden in december?

Bij mij gaat er vandaag niets gebeuren in de tuin, behalve kletsen met verjaardagsvisite die de verslaving bij houdt buiten ;-)

Maar voor wie niet jarig is (of wel en juist daarom de tuin in wil vluchten), wat kun je doen in de decembertuin?
Je zou binnen kiemgroenten kunnen zaaien (ja maar ik wilde juist naar buiten!), let er goed op dat er voldoende licht en warmte is. Misschien is het zelfs wel beter om gewoon even lekker niets te doen wat betreft het voorwerk voor de moestuin. Ga gewoon lekker naar de markt of een tuincentrum en koop wat winterplantjes voor in de tuin, steek een houtkacheltje aan, verwarm je met een dikke trui en chocomel en geniet van de decembertuin.

Ik ben heel benieuwd naar jullie tuin of balkon!