Doorgaan naar hoofdcontent

Sereniteit


Sereniteit is het woord dat in mijn gedachten rond zwierf. Dit is het resultaat. Het hoeft geen anatomisch correct kunstwerk te worden, maar daag jezelf wel uit om de rust over te brengen.

Dit is hoe ik dat heb aangepakt.

Het gezicht
Morgenblond - DIY - Art Journal
 1. Eerst tekende ik een ovaal met een 2B potlood. Deze is zacht en makkelijk uit te gummen als je je basisvorm wilt aanpassen.
 2. De ovaal deelde ik horizontaal in twee.
 3. De ogen, neus en mond komen dan in het onderste deel van het ovaal.
 4. Gebruik 1 kleur en maak deze donkerder met zwart of lichter met wit. Hierdoor ontstaan allerlei tinten die je in het gezicht kunt gebruiken om diepte te geven.
 5. Beeld je in dat er een kaarsje op het gezicht schijnt.
 6. Het donker (vooral aan de linkerzijde) komt aan de rand van het gezicht en de nek, onder de wenkbrauwen, aan de zijkant van de neus en op de bovenlip.
 7. Het lichte (vooral aan de rechterzijde) komt op het voorhoofd en de kin, onder de ogen bovenop de neus en op de onderlip.
 8. Laat de tinten in elkaar overvloeien voor een realistischer beeld.
Morgenblond - DIY - Art Journal

Morgenblond - DIY - Art Journal De achtergrond

 1. Kies zachte pasteltinten verf of wateroplosbaar krijt.
 2. Teken op gevoel vlakken en strepen.
 3. Neem een waterbrush (dat is een penseel met een waterreservoir) of gewoon penseel en maak je hele achtergrond nat, zodat de kleuren in elkaar zullen overvloeien.
Je kunt een Boeddistische quote opzoeken op Pinterest of -zoals ik heb gedaan- een eigen wens opschrijven.

Wat hebben jullie voor wensen op dit vlak?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Volkswagen T3 Liefhebbers Treffen 2016

Sinds een jaar eigenaar van een Volkswagen T3 1,6 luchtgekoelde benzine camperbus. Een mond vol. En uit het hoofd geleerd.
Ik moet ondanks mijn glow-in-the-dark-blonde coupe toch nog een beetje snugger uit de hoek komen bij zo'n eerste meeting. Vond ik dan. Twijfel of het is gelukt trouwens.
De meeting kwam in mijn vizier doordat ik lid ben van de Nederlandse T3 community op Facebook. Na een jaar was ik benieuwd naar de 3d versie van al die profielfoto's
Een kleine 5 uur deden we over de rit van Vlaardingen naar Veendam. Een Treffen is leuk. De TT in Assen is leuk. De A28 vond het minder tof. De reis terug reden we in een kleine drie uur en werden we vergezeld door alle motorrijders vanaf de TT en werden wij -evenals de motoren- vanaf de berm en bruggen toegewuifd door 'Brommer kiekende lui'. Fantastisch.
Evenals het Treffen. Fantastisch!
Het gebeuren vond plaats in the middle of bubblefuck nowhere... anderen kennen het als Veendam. Het was een heerlijke stek waar ik mij me…

Kutkanker

Een beginzin en de timer op 9 minuten. Negen minuten om ongeremd te schrijven zonder mijzelf te bekritiseren. De pen moet blijven gaan tot de wekker gaat. Zonder edit (behalve wat tussenruimte om de leesbaarheid te vergroten) is dit het resultaat.
'Ik heb gedroomd dat...' Ik heb gedroomd dat er een engel kwam die oma wilde meenemen. Haar hoofd is stuk en hij wil haar meenemen naar de wereld van minder pijn. Van mij mag die engel optieven. Niet omdat ik wil dat oma pijn lijdt, maar ik kan het zelf nog niet verdragen om haar niet meer op te kunnen zoeken. Dat knielen op een bed violen mag voor mij nog wel 20 jaar uitgesteld worden.  Ik wil nog praten over opa en over hoe bot hij was.  En luidruchtig. En over hoe we hem missen.
Maar oma heeft geen 20 jaar, oma heeft nog hooguit zes maanden zei de engel.
Het gebrek aan vleugels en zijn naamkaartje op de borst doen mij ontwaken en planten mij in de wereld der wetenschap en medicijnen.
Kutengel Kutdokter Kutkanker
Ik wil oma nog aaie…

Welke groente kan gezaaid worden in november?

Ook in deze -naar mijn mening verder altijd wat saaie maand- kan je vast een beetje met je tuintje bezig zijn.  Hoe?

Door binnen kiemgroenten te zaaien. Buiten in de koude bak kan veldsla worden gezaaid. Het is niet veel, maar de natuur is uiteraard in rust. Misschien zou ik dat ritme ook wat meer moeten volgen!
Is jouw tuin ook zo'n dorre ellende? Of groeien er hier en daar eigenwijze gekleurde blijdschapjes? Show me! #needit